Artikler og Interviews

By Trevor Runner

Hvis du gennem flere år har levet med psykisk vold, kan du opleve, at din krop er i forhøjet alarm-beredskab, også efter at du er kommet ud af forholdet. Her kan TRE-metoden være hjælpsom, idet ’TRE’ står for ’Tension and Trauma Releasing Exercises.

Julie har været udsat for psykisk vold, men hendes forældre har svært ved at tro på hendes oplevelser. De har et helt andet billede af deres ex-svigersøn. Derfor får Julie det råd fra psykoterapeut Maja Saxkjær at sætte tydelige grænser – også overfor sine egne forældre – og holde godt fast i sine egne oplevelser.

Vi kan alle komme i tvivl om, hvad der er op og ned, når andre mennesker manipulerer med os og vores følelser – og dermed skader vores opfattelse af virkeligheden. Hvis du har mennesker med psykopatiske eller narcissistiske træk eller misbrugsproblemer i dit liv, risikerer du at blive udsat for psykisk vold og andre typer af overgreb.

For almindelige mennesker er det så ufatteligt svært at forstå, hvordan mennesker med narcissistiske og psykopatiske træk kan være så humørsyge og følelseskolde til skade for de mennesker, som de burde elske og beskytte – selv deres egne børn.