Angst gruppe

Angstgruppe for voksne i Roskilde.
Gruppeterapi har vist sig at være godt for nogle mennesker med angst, derfor har jeg løbende angstgrupper, I disse grupper arbejder vi med en kombination af små opgaver, psykoedukation, gruppeterapi, og mindfulness.
Angst er en naturlig følelse!
At være bange eller bekymret er en helt normal følelse. Det er en følelse eller tilstand, der opstår naturligt, når vi er pressede eller føler os truede. Det er faktisk godt, at det sker, fordi følelsen af angst skærper vores opmærksomhed og hjælper os til at kunne reagere hurtigt, hvis det er nødvendigt. Angsten hjælper os til at kunne handle på noget, der kunne være farligt eller ubehageligt for os. Dvs. at angst følelsen i sådanne situationer hjælper os. Også selvom den ikke føles behagelig indeni. Den hjælper os til at passe godt på os selv eller passe på andre i farlige situationer, eks. vores børn.
Men hvad hvis når angsten tager over og bliver invaliderende?
Der er nogle mennesker der oplever, at de er bange og bekymrede næsten hele tiden. Angsten tager over og fylder alt for meget. Det kan være meget invaliderende og ødelæggende for et menneske at have det sådan. Hvis man lider af angst, er det derfor en god ide at få hjælp og støtte til at lære at tackle angsten. Hvis man forstår, hvad angst er, bliver man mindre bange for den. Det er veldokumenteret, at psykoterapi i forbindelse med angst kan gøre en stor forskel.
Symptomerne på angst kan optræde i mild eller stærk form. Det er forskelligt, hvilke symptomer, som optræder hos den angstramte, samt ved de forskellige former for angst. De mest almindelige symptomer i forbindelse med angst er:
Hjertebanken, rysten, sveden, mundtørhed, vejrtrækningsbesvær, kvælningsfornemmelse, trykken i brystet, kvalme, uro i maven, svimmelhed, uvirkelighedsfølelse, hedeture, kuldegysninger, dødhedsfølelse i fingre/arme/ben og andre underlige fornemmelser i kroppen. Generelt har man udover de kropslige symptomer en stærk trang til at komme væk fra det, der er ubehageligt.
Symptomerne på henholdsvis angst, depression og stress har mange fællestræk og vil ofte lappe ind over hinanden.
Hvis du overvejer om et forløb i angstgruppen, kunne være noget for dig – kan du finde mine kontaktoplysninger her: www.majasaxkjaer.dk